Akupunktur er for alle.

Akupunktur er ikke altid den hurtige løsning.
Effekten af behandlingerne "summer op" over tid. Dette betyder, at resultatet af behandlingerne kan føles som tre skridt frem og et tilbage, men som overlæge og akupunktør Karen Malle (DMAS) skriver, så bliver selv den gangart til fremdrift.

Der er selvfølgelig også mennesker, der oplever komplet lindring af sine symptomer efter en enkelt akupunktur behandling. Dette sker som regel på det tidspunkt, hvor problemet ikke har varet ved i særlig lang tid.

Skal der ske varige ændringer af et kronisk problem, kræver det som regel en række behandlinger. Variationerne fra menneske til menneske og fra problem til problem er store.
Helst ser overlæge og akupunktør Karen Malle (DMAS) et resultat, der kan bygges på allerede fra først i behandlingen, men nogle gange skal der et par behandlinger til for at finde den helt rette diagnose og punktkombination.

Det kan være frustrerende, hvis for eksempel en smertereduktion på 30% efter første behandling kun varer ved et par dage eller endda et par timer. Men det er netop dette resultat, som de næste behandlinger skal bygge på. Ved anden behandling vil smerten typisk mindskes yderligere og/eller lindringen vare længere.

Positive bivirkninger!

Der er desuden mulighed for positive bivirkninger til akupunkturen!
Problemer, som du har kæmpet med så længe, at du ikke længere nævner dem for din læge, kan pludselig forsvinde lige så stille. Og når de gør det, ved du, at akupunkturen virker:
Du får nemlig mere energi!
Du får mere overskud til dine daglige gøremål. Du er måske mindre træt efter arbejde og kan finde overskud til motion.
Karen Malle beskriver, hvordan hun efter sin første akupunktur behandling kom ud af en "træthedståge", der havde varet så længe, at hun helt havde glemt, hvordan det var at HAVE energi og ikke konstant tænke på, hvornår hun igen kunne få lov til at sove.

Du sover bedre om natten!
De fleste, der begynder at få akupunktur oplever, at de sover dybere samt vågner færre gange i nattens løb og derfor vågner mere udhvilede.
Og at du ikke vågner på grund af smerter, hver gang du vender dig, gør da heller ikke noget.

Maven fungerer bedre!
Når kroppen kommer i balance, kommer fordøjelseskanalen med. Selvom behandlingen ikke er rettet mod forstoppelse eller halsbrand, kan du opleve, at irriterende symptomer fra mave og tarme forsvinder.
Én af Karen Malles patienter, som fik behandling mod stress og stor træthed oplevede, at de hæmorider, hun havde haft i 20 år (og ikke fortalt Karen Malle om), forsvandt efter første behandling.

Du bliver mere opmærksom!
Du bliver mere opmærksom på din krops signaler. Det kunne for eksempel være den spænding, du er lige ved at bygge op i nakken, når du sidder dårligt ved computeren.
Dine sanser fungerer i et helt nyt gear og du lægger mærke til dufte, smage og musik med en helt ny intensitet.

Du lægger mærke til dine følelser!
Til hverdag synes følelserne, der er lidt besværlige, at lade sig pakke af vejen rundt omkring i kroppen. Irritation kan vise sig som forstoppelse. Overbelastning som skuldersmerter. Sorg som stakåndethed.
Akupunktur skræller problemet, lag for lag. Det vil derfor sige, at hvis en følelse ligger til grund for et fysisk problem, må du være forberedt på at blive bragt i kontakt med den følelse. 

Du føler dig mindre stresset!
Årsagen til stress, kan akupunkturen ikke gøre noget ved, men du vil blive bedre til at håndtere den. Dette vil ikke foregå ved at blive bedøvet, som ved beroligende midler, men ved at blive i stand til at tænke klarere over det, som stresser dig. Din tærskel for at lade dig gå på, vil flytte sig - opad.

(Kilde: Overlæge og akupunktør Karen Malle, Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab)


Degn Grafisk